A mám to v kapse!

15.04.2014 00:00

Včera při žehlení jsem poslouchala v rádiu anketu na téma: proč máte rádi svého zaměstnavatele, svou práci. Odpovědi jako závodní školka, jednou za dva měsíce společná večeře zaměstnanců, kterou platí firma, skvělá káva v kávomatu apod. trumfla tato: "Tak dlouho mi zaměstnavatel říkal, že pokud se mi tu nelíbí, tak ať jdu a vydělávám si na sebe sama, až jsem odešla, podnikám samostaně a jsem spokojená. Za což mu vděčím."

 

Měla jsem sto chutí tam napsat, že práce knihovnice je skutečně bezva, protože si můžeme v pracovní době číst :). Obávám se však, že krátká sms by mohla vyznít zcela jinak, než je skutečnost :).

 

Přesto jsem dnes využila jednoho skutečného "benefitu". Ačkoli nejsem senior, dosáhla jsem minimálního požadovaného věku a mohu se vzdělávat společně s ostatními ve Virtuální univerzitě 3. věku. Prý: když už tam stejně sedíte, pouštíte to, organizujete a vůbec... Po nultém "astronomickém" semestru jsem dnes složením Závěrečného testu ukončila první semestr Evropské kulturní hodnoty. Juch!

 

Hru "město, jméno, zvíře, věc" určitě všichni znáte. Pokud nemáte vedle sebe nikoho, kdo by ji hrál s vámi, hrejte sami. Napište si českou abecedu a pokuste se na všechna písmena napsat co nejvíce slov na téma profese-práce-řemeslo.

Např.:

A anatom, artista, ...
B bagrista, bankéř, ...
C celník, cihlář, ...

 

Dále

Vyhledávání

Kontakt

Zdeňka Adlerová